Vis met groenten en mie

Voor 2 personen (bereidingstijd 20 min)

Ingrediënten:

200 gram tilapiafilet
1 teentje knoflook
100 gram prei
2 bosuitjes
150 gram mie
2 eetl Arachiaolie of rijstolie
300 gram roerbakgroente naar keuze
2 eetl oestersaus

Bereiding:

Snijd de Tilapia in reepjes. Pel de knoflook. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit 1 eetl olie in een wok en roerbak de groente met de prei ongeveer 3 minuten.
Pers de knoflook uit en bak 1 minuut mee. Bak de tilapia al omscheppend in de rest van de olie bruin en gaar. Voeg de uitgelekte mie aan de groenten toe en roerbak alles 3 minuten mee. Voeg de oestersaus en de helft van de bosui toe en warm het gerecht goed door. Verdeel de vis over de mie en bestrooi met de rest van de bosui.

Kcal: 600 p.p.

Oosterse wokschotel met pittige kabeljauw

4 personen, bereiden 20 min


Voedingswaarde

  • Energie 505 kCal
  • Eiwit 30 g
  • Vet 17 g
  • Koolhydraten 60 g (per eenpersoonsportie)


Ingredienten

  • 2 theelepels wasabipasta (tube a 45 g)
  • 5 eetlepels oosterse wokolie
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 doos kabeljauwfilet (diepvries, 400 g)
  • 1 zak Chinese mie (250 g)
  • 1 zak oosterse wokmix (750 g)
  • 4 takjes verse koriander


Materiaal

  • wok


Bereiding

Oven op 200 °C voorverwarmen. Wasabipaste met 2 el olie, 1 el gembersiroop en 1 el ketjap mengen. Kabeljauw in ovenschaal leggen en met oliemengsel besprenkelen. Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Kabeljauw in midden van oven in 12 min. gaar bakken. Mie afgieten, afspoelen en laten uitlekken. In wok rest van olie verhitten. Wokgroenten 4 min. roerbakken. Mie door wokgroenten scheppen en 1 min. meeverhitten. Wokschotel op smaak brengen met rest ketjap en gembersiroop. Koriander fijnknippen en over kabeljauw strooien. Wokschotel met kabeljauw serveren.

Gegrilde zalm

4 personen


Ingrediënten:

  • 600 gram zalmfilet
  • 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout
  • 1 eetlepel knoflook, gember, sereh (alle geraspt, potje)
  • 1 theelepel laos
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 eetlepel Sesamzaad
  • kwast Olijfolie voor de grill


Bereiding:

Snij de zalm in 4 gelijke stukken .
Maak een marinade van de sojasaus, limoensap en specerijen, roer goed door elkaar en
leg de zalm hierin, minimaal een half uur. Schep af en toe voorzichtig door zodat alle zalm
goed bedekt wordt met de marinade.
Kwast de grill(pan) in met olijfolie en verhit hem, of steek de grill aan.
Grill de zalm eerste kant 4 minuten, draai voorzichtig om met een brede spatel en grill de
tweede kant korter, als u de zalm nog iets rood wilt. Helemaal gare zalm kost een paar
minuten extra, maar kan snel te gaar zijn.
Leg de zalm op een voorverwarmd bord en bestrooi met wat sesamzaad
Erg lekker om te serveren met de venkelsalade en ovenaardappeltjes.

Witvis met roerbakgroenten

  • 200 gr witvis (kabeljauw, koolvis filet)
  • zakje roerbak groenten
  • 3 vleestomaten
  • kruiden voor de vis
  • 150 gr zilvervliesrijst

Bereiding

Eerst de witvis kruiden en dan bakken in de olie. Daarna in de oven schaal doen en in de oven zetten op 200 graden. In dezelfde pan de roerbakgroente aanbakken met weinig olie, daarna de tomaat toevoegen en even zacht laten worden. De kruiden toevoegen. De roerbakgroente over de witvis in de ovenschaal en 10 min op 200 graden laten nagaren. Ondertussen de rijst koken.

 

Kabeljauw met italiaanse groente

  • 600 gr kabeljauwfilet
  • 3 el vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1/2 citroen
  • peper

Bereiding

Was de groente, snijd de uien in ringen en de winterwortel in repen. Snijd ook de prei, de paprika's en de courgette klein. De vis in grove stukken snijden. Verhit de vl,oeibare margarine in een wok. Bak de visstukken gaar in ongeveer 6 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Roerbak nu, op hoog vuur, alle groenten. Pers de citroen uit en maak de groenten op smaak met de citroen, de olijfolie en wat peper. Voeg de vis toe en schep voorzichtig om. Warm het geheel even door en serveer het gerecht meteen.

 

Je kan de groenten ook vervangen door een zak voorgesneden italiaanse groente.

Pengasiusfilet in oven

  • roerbakgroenten
  • pengasiusfilet
  • kruiden

Bereiden

Oven voorverwarmen op 220 graden. Roerbakgroenten even roerbakken. Ovenschaal invetten en de pengasiusfilet bekruiden en in de ovenschaal leggen. Roerbakgroenten erbij en 20 minuten in de oven. Serveer met pasta of rijst.

Tilapiafilet uit oven

  • tilapiafilet
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • honing
  • 1 lenteui
  • philadelphia light

Bereiding

Vet de ovenschaal licht in. Leg de vis in de schaal. Smeer de vis in met een laagje philadelphia light. Leg de tomaten in plakken rondom de vis en bestrooi de vis met de fijngesneden lenteui. Leg de uienringen er verdeeld op en giet er naar smaak honing overheen. Nog wat rozemarijn en dan 25 min in een voorverwarmede oven op 220 graden. Heerlijk met rijst.

Zalmsandwich uit de oven

voor 4 personen

  • 100 gr pijn boompitten
  • 100 gr volkoren broodkruimels
  • geraspte schil van 2 citroenen
  • 6 gedroogde tomaatjes in reepjes (of verse tomaat)
  • 5 el fijngehakte peterselie
  • zout en peper
  • 4 dikke stukken zalmfilet
  • 2 el olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren. Broodkruimels mengen met verige ingrediënten, behalve de olie. Zalm halveren in de lengte. Onderste stukken op bakplaat leggen en bedekken met de helft van het mengsel. afdekken met de andere helft van de zalm en bestrooien met de rest van het mengsel. olie erover sprenkelen en in het midden van de oven 8 - 10 minuten garen. (voor grote stukken zalm 5 minuten langer)

 

Zalm risotto

voor 2 personen

ingrediënten:

  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • een halve (kleine) prei, in schijfjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • scheut (droge) witte wijn
  • ongeveer een halve liter kokend water
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 zakje saffraan
  • 1 pak diepvrieszalm (2 stuks), grotendeels ontdooid
  • 200 gram risottorijst

Bereiden;

Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan met een stevige bodem, bijv. een braadpan. Voeg de rijst toe. Goed omroeren en even aanzetten. Voeg de ui, knoflook, prei en saffraan toe. Roer het vervolgens om en laat het even aanzetten. Voeg witte wijn toe, en laat het er in koken.

Zet het vuur iets lager. Voeg een (opschep)soeplepel kokend water toe. Blijf voortdurend roeren. De rijst zal het vocht opnemen. Voeg opnieuw een soeplepel toe en blijf roeren. Zo gaat u door totdat de rijst gaar is, maar nog wel 'beet' heeft. U bereikt dit resultaat na ongeveer 20 minuten (en 1/3 liter water). Breng het op gewenste smaak met zout en peper.

Laat de risotto met het deksel op de pan even rusten. Verwarm ondertussen een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de moten zalm in een paar minuten gaar. Serveer de zalm op de risotto.