Bouillon met zongedroogde tomaatjes (2 personen)

 

  • 3 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 6 blaadjes basilicum
  • 4 dl bouillon
  • 1 eetlepel pesto

Bereiding

 

Snijd de tomaatjes in reepjes. Was de basilicum en knip de blaadjes klein. Breng de bouillon aan de kook en roer er de pesto en de stukjes tomaat door. Verdeel de bouillon over 2 soepborden of kommen en strooi de basilicum er over.

Voedingswaarden per persoon

 

Energie 65 Kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 2 gram
Vet 6 gram
Verzadigd vet 1 gram

Tomatensoep

  • 1.5 kilo tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 gr rundergehakt
  • bouillonpoeder
  • sojaroom

Bereiding

Tomaten koken en daarna zeven. In de sap de uien, courgette en de paprika koken. Daarna met de staafmixer alles mixen. Gehaktballetjes draaien. Kook deze en voeg ze erbij. Daarna de soep op smaak brengen met boillonpoeder en de sojasaus.

Italiaanse tomatensoep

Voor 4 personen

2 uitjes

2 teentjes knoflook

1 el Becel Dieet Olie

1 rode paprika

6 grote tomaten

4 dl magere kippebouillon (van een blokje)

1 el basilicum

1 el Italiaanse kruiden

peper

- See more at: https://recepten.becel.nl/recepten/italiaanse-tomatensoep#sthash.QdSkJhmp.dpuf

2 uitjes

2 teentjes knoflook

1 el Becel Dieet Olie

1 rode paprika

6 grote tomaten

4 dl magere kippebouillon (van een blokje)

1 el basilicum

1 el Italiaanse kruiden

peper

- See more at: https://recepten.becel.nl/recepten/italiaanse-tomatensoep#sthash.QdSkJhmp.dpuf

2 uitjes

2 teentjes knoflook

1 el Becel Dieet Olie

1 rode paprika

6 grote tomaten

4 dl magere kippebouillon (van een blokje)

1 el basilicum

1 el Italiaanse kruiden

peper

- See more at: https://recepten.becel.nl/recepten/italiaanse-tomatensoep#sthash.QdSkJhmp.dpuf
  • 2 uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olie
  • 1 rode paprika
  • 6 grote tomaten
  • 4 dl magere kippebouillon (van een blokje)
  • 1 el basilicum
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper

Bereiding

Snijd het uitje fijn en pers de teentjes knoflook uit. Fruit beiden in Becel Dieet Olie. Snijd de paprika in kleine blokjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Voeg de paprikablokjes, stukjes tomaat, bouillon, basilicum en Italiaanse kruiden aan het ui-knoflookmengsel toe. Roer alles goed door elkaar en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat de tomatensoep 15 minuten doorkoken. Roer de soep af en toe goed door en voeg eventueel nog wat peper toe. Schep de Italiaanse tomatensoep in vier soepkommen