Pastasalade

Ingrediënten (4 pers.)

 

  • Olijfolie
  • 2 eetlepel Kappertjes
  • Parmezaanse kaas
  • balsamico azijn
  • 200 gram farfalle
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 100 gram veldsla
  • 2 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

 

Rooster de pijnboompitten in een braadpan, op middenlaag vuur (zachtjes dus). Gebruik geen extra vet (noch boter noch olie) in de pan, dat is niet nodig.
Ondertussen doe je de veldsla in een saladekom. Voeg hieraan toe een bolletje mozzarella, in kleine bokjes gesneden. Snijd de tomaatjes in tweeen (of in kwarten) en voeg ze toe aan de salade. Strooi wat eetlepels kappertjes in de kom. Voeg als laatste de pijnboompitten toe als deze licht geroosterd zijn.
Kook de pasta tot ze al dente is. Giet af en voeg toe aan de salade.
Breng de salade op smaak met wat olfijolie (extra vierge, naturalmente) en balsamico azijn en en roer het geheel goed door elkaar.
Strooi bij het serveren nog een klein beetje geraspt Parmezaan over de salade voor optimaal genot.

Pastasalade met gamba's

  • volkoren pasta
  • gamba's
  • groente (bijv paprika en tomaat)
  • philadelphia light

Bereiding

Kook de pasta volgens bereidingswijze. Wok de gamba's en voeg de groente toe. Doe daarna 2 scheppen philadelphia light bij de gewokte gamba's en groente.

Doe daarna de pasta bij de gaba's en groente en schep voorzichtig om. je kan dit direct eten maar ook af laten koelen om mee te nemen als lunch.