Salade's
![](https://333fee9de5.cbaul-cdnwnd.com/7982e8d31d218ab7924a07685eefff42/200000118-443a6462d6/Gemengde-Salade.jpg)
Heerlijk Frisse Bloemkool Salade
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- Zout en peper
- 2 el olijfolie
- 50 gram boter gesmolten
Voor de dressing:
- ½ kop Griekse yoghurt
- 1 el dijon mosterd
- 1 el honing
- 2 el dille
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1/2 citroen
- ½ gesnipperde rode ui
- 3 selderij stengels in stukjes
- 3 hardgekookte eieren in stukjes.
Bloemkool in stukken snijden. Aluminiumfolie op ovenschaal leggen en daar de bloemkool op leggen. Gesmolten boter en zout en peper er over heen doen en mengen. Dan 25 minuten op 200 graden in de oven.
De griekse yoghurt in een kom doen samen met de honing, de mosterd, dille, olie, citroen en de knoflook en dit goed om spatelen.
Daarna de rode ui, bleekselderij en de eieren in een kom doen. Voeg daar de bloemkool bij en de dressing. Bij en serveer met een klein beetje dille er over heen gestrooid.
Eiersalade
2 personen
- 4 eieren
- 2 tl zaanze mosterd
- 1 tl kerrie
- peterselie
- zout en peper
- 0% vet yoghurt
Bereiding
Eieren 10 minuten laten doorkoken, pellen en af laten koelen. De eieren zeer fijn prakken en hier de peterselie, mosterd, kerrie en peper en zout aan toevoegen. Een scheutje yoghurt erdoor roeren. Als het te droog ie een beetje water toevoegen.